Koronavírus - Változások

TÁJÉKOZTATÁS A RENDELÉS RENDJÉRŐL 2020.05.04-TŐL


Tisztelt Pácienseink!

A járványügyi vészhelyzet mindannyiunk, de elsősorban az Önök életét alaposan átalakította. Ennek egyik legfontosabb változása volt a velünk történő találkozások korlátozása. Köszönjük, hogy a központi javaslatokat, előírásokat fegyelmezetten betartották, segítve ezzel egy sokkal súlyosabb állapot elkerülését. A helyzet javulásával fokozatosan visszatérhetünk korábbi életünkhöz. 2020.05.04-től egyéb szabályokkal együtt kissé változtak a háziorvosi rendeléseket érintő központi előírások is. Az alábbiakban erről szeretnénk tájékoztatást adni.


2020.05.04-től a FERTŐZÉSVESZÉLY legnagyobb mértékű CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN az alábbi módon folyhat a rendelés:

A velünk való KOMMUNIKÁCIÓ ELSŐDLEGES MÓDJA TOVÁBBRA IS A TELEFON (sokszor foglalt jelzést hallanak, mert más pácienssel beszélünk, kérjük megértésüket).

 

Amennyiben SZEMÉLYES megjelenést szeretnének, mindenképpen TELEFONON kell időpontot kérniük. Enélkül nem tudjuk Önöket fogadni. A telefonon kapott időpont előtt elegendő pár perccel korábban érkezni, és mindig be kell jelentkezni a terminálon. Késés esetén az időpont törlődik, újat kell kérniük! Az Egészségházban viseljenek maszkot, lehetőség szerint kesztyűt, egymástól tartsanak 1,5-2 m távolságot!

 

A szabályok szerint az Erodium rendszer továbbra sem teszi lehetővé az interneten történő időpont-foglalást.
 

Rendszeresen szedett ill. vényköteles GYÓGYSZEREIK FELÍRATÁSA -az eddigi, jól kialakult gyakorlatnak megfelelően- továbbra is TELEFONON vagy e-mailben lehetséges. Mindig kérjük a gyógyszerek nevének, adagolásának, hatáserősségének (mg) közlését, így tudjuk elkerülni a félreértéseket.
 

Nagyon sok ADMINISZTRATÍV teendő a jelen szabályozás értelmében nem igényel személyes megjelenést: táppénzes papírok kiadása, szociális ügyekhez szükséges dokumentumok és igazolások. TELEFONOS megbeszélést követően ezeket elkészítjük, a RENDELÉS VÉGÉN az Egészségközpont portáján leadjuk, ott átvehetők.


2020. május 4-től újraindul a járóbeteg-szakellátás és diagnosztika is, MINDENHOVÁ ELŐZETES TELEFONOS KONZULTÁCIÓ ÉS IDŐPONT KÉRÉS szükséges!
 

 

Bízunk benne, hogy a további elővigyázatosság, odafigyelés, fegyelem révén ezt az időszakot hamarosan magunk mögött tudhatjuk.


Dr. Szemerédi László, Szórád-Szél Anita, Keleti Mária